Op de set – Kroon Oil

November 2022 • Door Sascha Wensveen

“Paul, kun je ons helpen?” Daar kwam de vraag eigenlijk op neer, toen Leon ten Hove van Kroon-oil, een bedrijf waar we al eerder mee hebben samengewerkt, ons belde. 

Ze zijn een bedrijf die zich al meer dan 100 jaar op het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige smeermiddelen richt. Ze willen graag een filmische commercial waarin de agrarische sector ook gelijk weer meer mee wordt belicht.

Ze hebben zelf al een script geschreven. Bij het produceren heb je te maken met grote regelzaken en kleine details. Het team wat zich met de film bezig houdt, loopt tegen een aantal belangrijke, grote zaken aan. De vraag is dan ook, kunnen wij dit wèl regelen en ook de rest (van de pre-productie, productie en post-productie). Een intensieve en prettige samenwerking volgde.

De crew bestond uit het marketingteam van Kroon-oil, Rogier, Rinaldo en Mikel en het Koffie Break video’s-team, regie door Paul, DOP Lars en productie door Sascha. Extra ingezet zijn Jan en Jasper als lichttechnicussen. Daarnaast maken we gebruik van een voice-over en 2 acteurs.

Om beter met het licht te kunnen spelen, zijn we later gestart. Wat daardoor ook extra de gelegenheid gaf om de dakramen extra af te plakken op de eerste locatie. En doordat het qua tijd inmiddels weer eerder donker werd, gaf het mooie mogelijkheden om het licht beter onder controle te houden, bij ook de tweede locatie. 

Met een strakke draaiplanning, hebben we hard gewerkt. Set maken, briefing, repetitie, alles bijwerken, meerdere kaders, even iets anders proberen, nog een kleine aanpassing om het perfecter te krijgen….

We blikken terug in de tijd met jonge boer Bart, waarbij we overgaan naar de tegenwoordige tijd, met een ouder geworden Bart. De technologie is ondertussen veranderd, geïnnoveerd, maar de essentie blijft hetzelfde: “creating solutions for your future, while remembering where it all began!” 

Kevin Geurts heeft van deze opnamedag een behind-the-scènes gemaakt. 

Koffie
Break
Video’s,

Let’s get
koffie!

Zijn jullie een stichting, vereniging of instelling uit de Liemers die graag met video willen communiceren maar geen of weinig budget hebben? Ga met ons in gesprek, we denken graag in mogelijkheden!

welkom@
koffiebreakvideos.nl

Webdesign door
Daan Hoesté

© 2023 Koffie Break Video’s
Privacyverklaring

© 2021 Koffie Break Video’s
Privacyverklaring