Op de set – Spitfire Overdue

Augustus 2022 • Door Sascha Wensveen

Op 22 maart 1940 wordt een speciale fotoverkennings-Spitfire van de Royal Air Force, met piloot Mervyn Wheatley, neergeschoten boven Herwen, een dorpje in de Liemers. Flying Officer Mervyn Wheatley is de eerste gesneuvelde Britse piloot, boven Nederlands grondgebied, zelfs voordat Nederland bij WO2 betrokken was. En dat is niet het enige. Meerdere aspecten maken zijn verhaal bijzonder.

Het doel van de initiatiefnemer, amateuronderzoeker en houder van dit verhaal, is om het verhaal van Mervyn toegankelijker maken en het te vertellen aan een groter publiek. Dit doen we o.a. door het maken van een documentaire.

Filmen werd en (wordt nog) gedaan in Nederland, Duitsland en natuurlijk Engeland. We spreken met de initiatiefnemer, een volle neef van de piloot, meerdere deskundigen en zelfs nog een ooggetuige van het luchtgevecht.

In de eerste week van augustus vertrokken we met een kleine crew van cameraman (Lars Fiering), regisseur (Paul Haans) en producent (Sascha Wensveen) samen met de initiatiefnemer naar Engeland. Naast dat sommige beelden uit zichzelf al prachtig zijn, was het vooral voor onze interviews belangrijk om de set goed uit te lichten. En met de Sigma 24-70mm lens, in afwisseling met de Sigma 50mm lens, konden we de beelden optimaal maken. De voordelen waren dat het een lichtsterke en snelle lens is, je flexibel van 24mm naar 70mm kan zoomen, het een uitstekende focus heeft, met een goede beeldstabilisatie en door alle die factoren de beeldkwaliteit hoog wordt. De beelden konden we nu extra mooi diepte geven, waardoor de geïnterviewde persoon scherp op de voorgrond zit.

Koffie
Break
Video’s,

Let’s get
koffie!

Zijn jullie een stichting, vereniging of instelling uit de Liemers die graag met video willen communiceren maar geen of weinig budget hebben? Ga met ons in gesprek, we denken graag in mogelijkheden!

welkom@
koffiebreakvideos.nl

Webdesign door
Daan Hoesté

© 2023 Koffie Break Video’s
Privacyverklaring

© 2021 Koffie Break Video’s
Privacyverklaring